Iata motivele pentru care „Elie Wiesel” se opune acordarii parintelui Justin Parvu a titlului de cetatean de onoare al orasului Baia Sprie

SACCSIV - blog ortodox

03 septembrie 2013

COMUNICAT DE PRESA

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” isi exprima profunda indignare in legatura cu hotararea din 22 august a.c. a Consiliului local din Baia Sprie, judetul Maramures, privind acordarea titlului de cetatean de onoare post-motem parintelui Justin Parvu.

In mernoria victimelor Miscarii Legionare – 3 prim-ministri, zeci de personalitati politice si culturale, populalia evreiasca – Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania ,,Elie Wiesel” atrage atentia asupra unora dintre manifestarile publice ale parintelui Justin Parvu:

Justin Parvu, fost membru al Miscarii Legionare, si-a mentinut pe parcursul intregii vieti convingerile xenofobe, antisemite, negationiste si pro-legionare. La aniversarea a 92 de ani, i s-a cantat imnul “Sfanta tinerete legionara” (februarie 2011).

Preocuparea sa pentru ideea puritatii etnice este confirmata intr-un interviu din 2012, in care isi exprima ingrijorarea fata de natalitatea scazuta a romanilor si precizeaza ca ne-au ocupat tiganii si strainii”.

Atasamentul sau fata de Miscarea…

View original post 220 more words

Leave a comment