Liderul partidului extremist Jobbik din Ungaria, Vona Gabor, ameninta la Joseni in Harghita : “Ne asumam un conflict cu Romania!”

CER SI PAMANT ROMANESC

post_97185_20120818152717

Liderul Jobbik, la Joseni, judetul Harghita: “ÎNCERCĂM SĂ PROTEJĂM PROPRIA NOASTRĂ RASĂ” si “Ne asumam un conflict cu Romania !”

Prezent la evenimentele Taberei de Vară a Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI), liderul partidului extremist Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sămbătă, că formaţiunea pe care o reprezintă nu va renunţa la lupta pentru drepturile şi interesele maghiarilor din România chiar dacă acest compromis presupune un conflict deschis cu ţara noastră.

Mai mult, liderul extremiştilor s-a arătat de acord cu solicitarea transmisă de Laszlo Tokes către premierul Viktor Orban privind instaurarea unui “protectorat” asupra Transilvaniei. În replica, Partidul Conservator, prin deputatul Ovidiu Raeţchi, cere ca Vona Gabor să fie declarat persona non grata.

În discursul susţinut astăzi în localitatea Borzon, judeţul Harghita, Vona Gabor a declarat participantilor la Tabăra EMI că interesele etnicilor maghiari prevalează în faţa relaţiei româno-maghiare, iar Ungaria “are obligaţia” să prezinte cerinţele minorităţii în faţa forurilor…

View original post 502 more words

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s