O CARTE DE EXCEPTIE : “Fereşte-mă, Doamne, de prieteni.Războiul clandestin al Blocului Sovietic cu România” de Larry Watts (I). VIDEO

CER SI PAMANT ROMANESC

Recenta apariţie în Editura Rao a acestei lucrări atât de importante, se poate aprecia ca un miracol, o minune în istoria românească a contemporaneităţii. Meritul îi aparţine cunoscutului istoric, publicist, Larry I. Watts, un american care după apariţia acestei cărţi a devenit celebru şi căruia, cu siguranţă, istoriografia românească îi va găsi locul ce i se cuvine.

Autorul a analizat consecinţele suportate de România după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, precum şi „avantajele” ţării noastre după ce a intrat în Tratatul de la Varşovia şi în Consiliul de Ajutor Economic Reciproc (CAER).

După încheierea Primului Război Mondial, o dată cu reîntregirea teritoriilor româneşti şi formarea României Mari, vecinii noştri, Rusia, Ungaria şi Bulgaria, la care au aderat şi alte state, au început imediat o luptă împotriva statului românesc, dusă pe mai multe fronturi.

Astfel, la începutul lunii martie 1919, când a luat fiinţă, şi până la dizolvarea sa oficială…

View original post 2,957 more words

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s